Dürümcü emmi

Eğer Türk yemek kültürünün büyük bir hayranı iseniz ve kendinizi anadolunun bir parçası olarak hissetmeye hazır hissediyorsanız İstanbul/Kadıköy’deki Dürümcü Emmi tam size göre bir yer.İçeri girdiğinizde kazanda çorba pişiren pala bıyıklı abiden garsonların Antep ağzına kadar her şey Antep Kültürüne ait.Aslında küçük bir dürümcü tezgahı olarak başlayan bu serüven koca bir restoran olarak bugünlere kadar varmış.Dürümcü Emmi’de genellikle Antep mutfağından tatlar var ancak Antakya mutfağından da tatlar denemek mümkün.Bu restoran Antep Mutfağından Beyran ve Kelle Paça Çorbalarının İstanbuldaki merkezi diyebiliriz.Benim bu restoranı ve beyran çorbasını ilk tanıyışım internetteki reklamlar vesilesiyle oldu ve gerçekten ilgimi çekti, gittiğimde anladım ki gerçekten tatmaya değer bir yemekmiş.İçinde bolca et, pirinç ve sarımsak var, o sarımsağın ağızda bıraktığı tat haftalarca unutulmaz ancak içindeki sarımsak nedeniyle uzun süreli bir ağız kokusuna neden oluyor.Bir de kelle paça çorbası var, ben tatmadım ancak gerçekten çok güzel bir yemeğe benziyor, en yakın zamanda tadacağım.Ayrıca tatlar sadece ana yemeklerle sınırlı değil, yemekten sonra olmazsa olmaz Antebin meşhur tatlılarından da tatmalısınız.Kadayıf,katmer veya baklavadan yemeden çıkarsanız çok şey kaybetmiş olursunuz.Ben bir Adanalı olarak Dürümcü Emmi’yi çok beğendim, memleketinin en önemli mutfaklarından biri olan Antep Mutfağını merak edenlerin de kesinlikle uğraması gereken bir mekan.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vaniköy Cafe

Git, Gör, Ye