Dürümcü emmi
Eğer Türk yemek kültürünün büyük bir hayranı
iseniz ve kendinizi anadolunun bir parçası olarak hissetmeye hazır
hissediyorsanız İstanbul/Kadıköy’deki Dürümcü Emmi tam size göre bir yer.İçeri
girdiğinizde kazanda çorba pişiren pala bıyıklı abiden garsonların Antep ağzına
kadar her şey Antep Kültürüne ait.Aslında küçük bir dürümcü tezgahı olarak
başlayan bu serüven koca bir restoran olarak bugünlere kadar varmış.Dürümcü
Emmi’de genellikle Antep mutfağından tatlar var ancak Antakya mutfağından da
tatlar denemek mümkün.Bu restoran Antep Mutfağından Beyran ve Kelle Paça
Çorbalarının İstanbuldaki merkezi diyebiliriz.Benim bu restoranı ve beyran
çorbasını ilk tanıyışım internetteki reklamlar vesilesiyle oldu ve gerçekten
ilgimi çekti, gittiğimde anladım ki gerçekten tatmaya değer bir yemekmiş.İçinde
bolca et, pirinç ve sarımsak var, o sarımsağın ağızda bıraktığı tat haftalarca
unutulmaz ancak içindeki sarımsak nedeniyle uzun süreli bir ağız kokusuna neden
oluyor.Bir de kelle paça çorbası var, ben tatmadım ancak gerçekten çok güzel
bir yemeğe benziyor, en yakın zamanda tadacağım.Ayrıca tatlar sadece ana
yemeklerle sınırlı değil, yemekten sonra olmazsa olmaz Antebin meşhur
tatlılarından da tatmalısınız.Kadayıf,katmer veya baklavadan yemeden çıkarsanız
çok şey kaybetmiş olursunuz.Ben bir Adanalı olarak Dürümcü Emmi’yi çok
beğendim, memleketinin en önemli mutfaklarından biri olan Antep Mutfağını merak
edenlerin de kesinlikle uğraması gereken bir mekan.

Yorumlar
Yorum Gönder