Adanaya gidildiği zaman ilk akla gelen nedir? Kebap. Ben de memeleketime gittiğim zaman kebapçıya gitmesem rahat edemiyorum. Favorim: Asya kebap. Turgut Özal bulvarında oldukça nezih bir yer. Cadde kenarında, açık havada yemek oldukça keyifli. Özellikle sıcak havada vantilatörle üzerimize piskürtülen soğuk buhari keyfime keyif katıyor. Güleryüzlü garsonlar, masaya kebapları getirmeden önce, minik lahmacunlar ve küçük içli köfteleri atıtırmalık olarak getirdikleri zaman burayı daha çok seviyorum. Atıtırmaıkları yedikten sonra gelen sıcacık ekmekleri kebaptan önce salataya banıp yemek muhteem. Ardından gelen sucuklu sıcak humus anlatılmaz yaşanır. Ve sonunda acılı Adana kebap gelir ama tek başına olmaz. Yanında mutlaka acılı şalgam suyu, taneleriyle birlikte servis edilir. Tane dediğim kırmızı havuç algamın olmazsa olmazıdır. Yemek bittikten sonra üzerine bir de künefe yemeliyiz. Acının üstüne tatlı. En güzeli de yemekten sonra sıcakkanlı garsonlarla kısa bir sohbet. Hepsi çok güleryüzlüler. Bu kadar güzel yemekten sonra gelen hesap hiçte fazla değil. Özellikle İstanbulda ödedeiğim hesaplara göre oldukça düşük. Yemekten sonra nehir kenarında sevgi adası manzarasında güzel bir yürüyüş gibisi de yoktur. Bu kada yemekten sonra doymadınız mı? Seyyar bicibici'ciler yanıbaınızda. O sıcak havada kocaman bir kasede, niasta paluzası küçük küçük dilimlenmi, üzerine karsambaç, gül suyu ve pudra ekeri. İsterseniz muz parçaları.
Muhteşem...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vaniköy Cafe

Git, Gör, Ye